U wordt fietsmaatje door u aan te melden via het inschrijfformulier. Dan volgt een kennismakingsgesprek en uitleg, waarna u al snel gekoppeld wordt aan uw fietsmaatje voor een proefrit.

Uw bijdrage als gast is 3 euro per rit. Wij willen dat Fietsmaatjes Den Bosch voor iedereen toegankelijk is. Uw gastbijdrage is bedoeld voor het dekken van kosten zoals reparaties, planningsrooster en communicatie. Door verschillende donaties kunnen wij deze ritprijs laag houden.

Ja, onze duofietsen kunnen een maximaal gewicht per stoel van 120 kg dragen. Bij meer gewicht is de stoel niet meer veilig en kan deze afbreken.

Zeker! Sommige vrijwilligers fietsen elke week, andere enkele keren per jaar. Onze vrijwilligers hebben toegang tot een online rooster waar zij zichzelf flexibel kunnen inplannen. Gasten fietsen over het algemeen elke week een keer, maar ook hier kan natuurlijk rekening gehouden worden met uw wensen.

Fietsmaatjes is er voor iedereen, ook als u met een bekende wilt fietsen. Vaak zullen wij u vragen om ook met een andere gast te fietsen, omdat niet iedereen een bekende heeft als vrijwilliger. U kunt uw wensen aangeven op het inschrijfformulier of tijdens het kennismakingsgesprek.

U hoeft als gast niet mee te trappen, dat bepaalt u helemaal zelf. De duofiets is elektrisch ondersteund en zo ontworpen dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen. 

De fietsen staan gestald in verschillende wijken. 

Zuid: Erasmusstraat
Oost: Plein Oost
Maaspoort: SCC De Schans
West: Comm. Quaylaan, Wolfsdonklaan
Binnenstad: Boschdijkstraat
Rosmalen: Violenstraat
Empel: Proosdijstraat

Nee, helaas hebben wij momenteel nog geen rolstoelfiets. Uiteraard kunt u ons een bericht sturen indien u dit graag wilt, wij hopen in de toekomst ook deze mogelijkheid te kunnen bieden.

Nee, helaas behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wij zijn een organisatie voor fietsmaatjes en geen verhuurorganisatie.  Voel u vrij om te kijken of we u op een andere manier verder kunnen helpen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.